Naar content Naar hoofdnavigatie
Vattenfalls eerste gecombineerde zonne- en windenergiepark is Parc Cynog in Wales.
Vattenfall
Achtergronden

Vattenfall in top 20 van groenste elektriciteitsbedrijven ter wereld

Dankzij steeds meer duurzame en steeds minder fossiele energie stijgt Vattenfall op de ranglijst van groenste elektriciteitsbedrijven ter wereld.

Het analysebureau Energy Intelligence heeft een ranglijst van 's werelds groenste energiebedrijven opgesteld. Vattenfall staat op de 17de plaats en stijgt daarmee één plaats ten opzichte van vorig jaar.

"Het is geweldig dat we tot de top 20 van groenste energiebedrijven ter wereld behoren. En we zijn erin geslaagd op de ranglijst te stijgen terwijl andere bedrijven hun cijfers tegelijkertijd ook hebben verbeterd. Daar zijn we trots op", aldus Annika Ramsköld, Head of Sustainability bij Vattenfall.

Vattenfall is het enige Zweedse energiebedrijf op de lijst, die wordt aangevoerd door de Spaanse windenergieproducent Acciona.

Energy Intelligence heeft de ranglijst van energiebedrijven opgesteld op basis van de hoeveelheid CO2-uitstoot en het aandeel duurzame energie, waarbij waterkracht buiten beschouwing gelaten wordt. De top tien omvat onder meer drie Chinese, twee Amerikaanse en twee Spaanse bedrijven, het Deense Orstedt en het Duitse E.ON. De notering van E.ON is gebaseerd op de splitsing van het bedrijf in 2016, waardoor de gehele fossiele productie bij Uniper terechtgekomen is.

Minste CO2-uitstoot

Vattenfall heeft ook een topnotering behaald op de lijst van de energiebedrijven met de minste CO2-uitstoot per geproduceerde megawattuur. Met 157 kg per MWh neemt Vattenfall de 20ste plaats wereldwijd in. De lijst wordt aangevoerd door enkele kernenergieproducenten.

Tijdens de zeven jaar waarin deze ranglijst gepubliceerd wordt, is de CO2-uitstoot van energiebedrijven overal ter wereld steeds verder verminderd. Tussen 2011 en 2017 is de productiecapaciteit voor duurzame energie bijna verdriedubbeld tot 300 GW, exclusief waterkracht.

Vattenfall kreeg eerder dit najaar ook een onderscheiding voor "Leadership in New Energy 2018". De motivering van Energy Intelligence voor de toekenning daarvan was onder meer dat "Vattenfall zich van andere energiebedrijven onderscheidt door moedige initiatieven om haar bedrijfsmodellen te veranderen in schonere alternatieven".

Bekijk ook

Achtergronden
2018-12-11

Nuon verandert naam naar Vattenfall: aanpassing logo hoofdkantoor

Op 4 oktober maakten Magnus Hall, CEO van Vattenfall, en Nuon-directeur Peter Smink bekend...

Achtergronden
Vattenfall logo
Angela Oudejans
Persberichten
2018-11-29

Investeringsbesluit Vattenfall voor twee windparken in Nederland

Vattenfall heeft twee investeringsbesluiten genomen voor in totaal 64 miljoen euro voor wi...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list