Naar content Naar hoofdnavigatie
Behaaglijk warm met warmtepompen
Nuon
Persberichten 18 april, 2017

Hergebruik van warmte binnen handbereik van grote publiek

Vanaf september gaat Nuon grootschalig betaalbare warmtepompen aanbieden. Hieraan gaat een pilot vooraf die in april start, samen met partners Feenstra en NIBE. Met de warmtepomp daalt het gasverbruik per woning naar verwachting met 30-50%. Voorinschrijven voor de uitrol vanaf september is vanaf vandaag mogelijk via nuon.nl/warmtepomp.

De warmtepomp die Nuon dit najaar grootschalig aanbiedt, koppelt de mechanische ventilatie in de woning aan de CV-ketel. Deze warmtepomp haalt warmte uit de lucht die normaal de woning, via het ventilatiesysteem, zou verlaten. Deze warmte gaat vervolgens naar de CV-installatie voor het verwarmen van de woning. Omdat de CV-installatie wordt 'voorverwarmd' door de warmtepomp, is er veel minder aardgas nodig.

Luchtventilatiewarmtepomp

De warmtepomp van Nuon is een ventilatieluchtwarmtepomp. Hij is geschikt voor de meeste woningen met een CV-ketel en mechanische ventilatie. Dit geldt voor ongeveer één op de drie huizen. Bij aanschaf ontvangt de koper een subsidie van € 1.300. Hierdoor zal de investering naar verwachting rond de € 1.000 bedragen, inclusief installatie en na aftrek van subsidie. De terugverdientijd bedraagt ongeveer vijf à zes jaar. Daarnaast gaat de CV-ketel langer mee. Die hoeft namelijk minder hard te werken dankzij de warmtepomp.

Voorinschrijving van start

"Met deze warmtepomp is de woning duurzamer en zuiniger, met behoud van het comfort", zegt Cindy Kroon, directeur consumentenmarkt van Nuon. "Onze warmtepomp is de meest compacte en betaalbare onder de warmtepompen. Hij biedt een eenvoudige oplossing om minder aardgas te gebruiken. Een klein kastje – zo groot als een koffer - dat een grote besparing oplevert. Het rendement is veel hoger dan de rente die je nu op je spaargeld krijgt."

Pilot

Vanaf vandaag kunnen mensen zich op nuon.nl/warmtepomp voorinschrijven voor de aanschaf van de warmtepomp. De officiële verkoop start in september. Tot die tijd vindt een pilot plaats onder vijftig klanten. Met de pilot brengt Nuon in kaart hoe bewoners de warmtepomp ervaren. Ook zullen Nuon en haar gecertificeerde partners in deze pilot het proces van plaatsing en inregeling optimaliseren. Nuon wil kunnen garanderen dat iedere klant die de warmtepomp bestelt, deze ook daadwerkelijk snel in zijn huis geïnstalleerd kan hebben.

Partners

Nuon werkt samen met installatiebedrijf Feenstra en warmtepompproducent NIBE. Feenstra verzorgt plaatsing en zorgt ervoor dat de warmtepomp en de CV-ketel optimaal op elkaar afgestemd zijn. Feenstra biedt landelijke dekking. Het Zweedse bedrijf NIBE is de producent. Hiervoor heeft Nuon gekozen omdat de warmtepomp van NIBE compact is, stiller dan het ventilatiesysteem in de woning én betaalbaar. NIBE is Europees marktleider op het gebied van warmtepompen en heeft ruim zestig jaar ervaring op dit terrein.

Bekijk ook

Vattenfall logo
Angela Oudejans
Persberichten
2018-11-29

Investeringsbesluit Vattenfall voor twee windparken in Nederland

Vattenfall heeft twee investeringsbesluiten genomen voor in totaal 64 miljoen euro voor wi...

Persberichten
Achtergronden
2018-11-26

Carpool-interview met Magnus Hall en Tuomo Hatakka

Een fossielvrije energievoorziening realiseren in één generatie – hoe gaat Vattenfall deze...

Achtergronden

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list