Naar content Naar hoofdnavigatie
Het team van I-MPower
Hans-Peter van Velthoven
Persberichten 11 mei, 2017

I-MPower: krachtige boost voor werkloze jeugd in Amsterdam

Vijf grote bedrijven – Philips, Randstad, Manpower, Alliander, Nuon – en de gemeente Amsterdam geven vandaag het startsein voor het bijzondere werkgelegenheidsproject I-MPower. Met dit initiatief willen zij gezamenlijk een bijdrage leveren aan het terugdringen van de jeugdwerkeloosheid in de regio Amsterdam. Dit doen zij met de hulp van jongeren die zelf werkloos zijn.

Twaalf jongeren uit de regio Amsterdam met een achterstand tot de arbeidsmarkt treden in dienst als jongerencoach bij Nuon, Alliander of Philips. Zij hebben de opdracht om binnen een jaar minimaal negentig werkloze jongeren uit hun omgeving te begeleiden naar een baan of hen te stimuleren om een studie- of leerwerktraject op te pakken. De jongerencoaches maken zelf een plan van aanpak. Hiervoor maken ze gebruik van hun persoonlijke ervaringen en eigen netwerk. Ze worden hierbij ondersteund door Manpower en Randstad en krijgen zelf ook een opleiding aangeboden.

Elkaar inspireren

Het werkgelegenheidsprogramma I-MPower is gebaseerd op de zogenoemde 'peer-educatie-methodiek' ofwel het leren van gelijken. "Via I-MPower laten we jongeren werkervaring op doen in de hoop anderen te inspireren. Vanuit hun eigen kracht en met hun eigen verhaal", aldus Arjan te Wierik, Areamanager Social Projects bij Nuon en projectleider I-MPower. "Met dit programma stimuleren we hun zelfredzaamheid, wat resulteert in persoonlijke groei en uiteindelijk in een beter toekomstperspectief." Dat deze methodiek succesvol is, bleek al uit de vorige edities van I-MPower in 2014 en 2015. Toen zijn in totaal 178 jonge werkloze jongeren door andere jongeren succesvol begeleid naar werk en/of school.

Jeugdwerkeloosheid

Met de derde editie van I-MPower zullen wederom minimaal honderd werkloze jongeren geholpen worden op de arbeidsmarkt. Met I-MPower laten de deelnemende bedrijven zien dat ze zich betrokken voelen bij Amsterdam en leveren ze een concrete bijdrage aan vermindering van de jeugdwerkloosheid. Wethouder Vliegenthart: "Onze actieve en intensieve aanpak van jeugdwerkloosheid in Amsterdam werkt. De jeugdwerkloosheid daalt gestaag. Maar met name onder lager-opgeleide jongeren en jongeren van niet-westerse afkomst blijft de werkloosheid te hoog. Dit soort initiatieven blijven dus heel hard nodig."

Sociaal betrokken

De deelnemende bedrijven geloven in het concept van I-MPower. Het past binnen hun streven een relevante bijdrage te leveren aan onze maatschappij en kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deelnemende bedrijven bieden al langere tijd verschillende werkgelegenheidsprogramma's aan.

Bekijk ook

Ronald Stahli, derde van links, was namens Vattenfall aanwezig om het manifest te ondertekenen. Foto: Foto ID
Vattenfall/Foto ID
Persberichten
2018-11-10

Veel steun van Nederlandse organisaties voor SDG LGBTI Manifest

Donderdag 8 november stond Vattenfall met 14 andere organisaties (samen goed voor 335.000 ...

Persberichten
De overhandiging van de cheque aan COC-voorzitter Tanja Ineke. V.l.n.r.: Vinn de Jong (Nuon), Tanja Ineke (COC), Anne Wingelaar (Nuon) en Job Karstens (EVBox).
Nuon
Persberichten
2018-09-5

Regenbooglaadpalen brengen ruim € 3500 op

De kleurrijke "Power to the Heroes"-laadpalen werden met veel enthousiasme ontvangen door ...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list