Naar content Naar hoofdnavigatie
Nuon Cook Truck
Jorrit Lousberg
Persberichten 26 januari, 2017

Nuon Cook Truck met warmte van de toekomst

Vanuit de Nuon Cook Truck vertelt Nuon in vier stadswarmteregio's over de warmte van de toekomst.

In de Energieagenda heeft het kabinet aangekondigd dat in 2050 alle gasleidingen zijn verdwenen uit Nederlandse straten. Voor de verwarming en het warme water maken woningen dan steeds vaker gebruik van stadsverwarming. Hiermee vermindert de lokale CO2-uitstoot met gemiddeld vijftig procent, wat goed is voor het milieu en klimaat.

De overgang naar stadsverwarming betekent onder andere dat bewoners koken zonder gas, op een elektrische kookplaat. Dat is soms wel even wennen. Daarom bezoekt de Nuon Cook Truck in januari vier steden om bewoners alles te vertellen over elektrisch koken, stadsverwarming en energiebesparing. Onder het motto 'Proef de warmte' serveert het energiebedrijf vanuit de paars-gele food truck warme hapjes, die ter plekke zijn bereid op een elektrische kookplaat.

De tour van de Nuon Cook Truck

Nuon beheert in zeven regio's in Nederland warmtenetten. De Nuon Cook Truck bezoekt in januari vier bijzondere wijken om deze milieuvriendelijke warmte in de schijnwerpers te zetten.

Almere

Op 25 januari 2017 tussen 12:00 uur en 16:00 uur is de Nuon Cook Truck te vinden in de wijk Duin, op de Zeeduinweg bij nummer 166. In Almere Poort, waar de gloednieuwe wijk Duin deel van uitmaakt, is de CO2-reductie door stadswarmte de laatste jaren bijna honderd procent.

Arnhem

De Nuon Cook Truck bezoekt op 26 januari 2017 tussen 12:00 uur en 16:00 uur multifunctioneel centrum Omnibus in Arnhem. Het centrum in de nieuwbouwwijk Arnhem Schuytgraaf wordt binnenkort aangesloten op het regionale warmtenet.

Rotterdam

Bezoekers van het Rotterdamse Winkelcentrum Hoogvliet kunnen op 28 januari 2017 tussen 11:00 uur en 15:00 uur de Nuon Cook Truck aantreffen. Het winkelcentrum geldt binnenkort als de grootste aansluiting op het warmtenet van Nuon in Rotterdam-Zuid en Hoogvliet. De overgang op stadswarmte levert een besparing op van ruim 550 ton CO2 per jaar.

Amsterdam-Noord

Op 27 januari 2017 tussen 12:00 uur en 16:00 uur is de Nuon Cook Truck te vinden in het winkelcentrum Waterlandplein in Amsterdam-Noord. In het stadsdeel worden dit voorjaar 3.000 woningen aangesloten op de milieuvriendelijke warmte die via de Noorderwarmte-pijpleiding wordt aangevoerd. Deze zeventien kilometer lange warmteleiding verbindt sinds kort de afvalenergiecentrale van AEB Amsterdam met woningen in Amsterdam-Noord. Bewoners krijgen daarmee een duurzame warmtevoorziening in hun huis: restwarmte uit de afval- en energiecentrale in de stad.

Amsterdam IJburg

Op 28 januari 2017 levert de Nuon Cook Truck tussen 16:30 uur en 19:00 uur een bijdrage aan de duurzame inspiratietour in IJburg. Met deze fietstocht langs duurzame highlights delen Stichting Natuurlijk IJburg en Nuon goede voorbeelden van energiebesparing en duurzame warmte in huis.

Amsterdam-ZuidOost

Als afsluiting van de tour staat de Nuon Cook Truck op 30 januari 2017 tussen 12:00 uur en 16:00 uur voor het hoofdkantoor van Nuon aan het Hoekenrodeplein in Amsterdam.

Groene batterij

Het slot van de tour markeert ook de aftrap voor de samenwerking tussen Nuon en GreenBattery. GreenBattery is een bedrijf dat energieopslagtechnieken gebruikt om energie uit onder andere wind en zon tijdelijk op te slaan in mobiele accu's. Deze kunnen op bijvoorbeeld festivals, sportevenementen en bouwlocaties energie leveren aan uiteenlopende installaties, zelfs als er geen netwerk in de buurt is. Ook de Nuon Cook Truck wordt tijdens de tour in januari gevoed door de verplaatsbare 'batterij'.

Bekijk ook

Energietransitie
Nuon
Achtergronden
2018-08-21

Samen de energietransitie dichterbij brengen

Een fossielvrije samenleving begint ook bij je thuis, door bewust om te gaan met energie. ...

Achtergronden
Stadswarmte
Nuon
Opinie
2018-06-26

Duurzame warmtebronnen verdienen meer waardering

De warmtetransitie is in volle gang. Huishoudens en bedrijven moeten loskomen van het aard...

Opinie

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list