Naar content Naar hoofdnavigatie
Zonnepanelen
Nuon
Persberichten 21 maart, 2017

Nuon levert mega-zonnedaken aan fabrieken Vandersanden Group

Nuon gaat 15.000 zonnepanelen plaatsen op de daken van de steenfabrieken van de Vandersanden Group in Spijk en Hedikhuizen met ruim 4 MWp aan capaciteit. Dit is te vergelijken met het elektriciteitsverbruik van ca. 1000 huishoudens.

Nuon gaat 15.000 zonnepanelen leveren aan de Vandersanden Group. Deze zonnepanelen zijn bestemd voor de daken van de Vandersanden-fabrieken in Spijk en Hedikhuizen. De twee zonnedaken hebben een vermogen van ruim 4 MWp. Nuon-dochter Feenstra neemt de feitelijke plaatsing van de zonnedaken voor haar rekening. De verwachting is dat hiermee na de zomer gestart wordt. Begin 2018 moet de installatie van beide zonnedaken zijn voltooid.

Verduurzaming productie

Jean-Pierre Wuytack, CEO van Vandersanden Group: "Met de plaatsing van de zonnedaken verduurzamen wij een kwart van ons elektriciteitsverbruik. Dit past perfect in onze strategische visie om de meest duurzame firma te worden in de steenbakkerij sector." Voor Erik Suichies, Directeur Zakelijke Markt bij Nuon, sluit de deal goed aan bij de duurzame ambities van Nuon. "Wij willen bedrijven graag helpen om te verduurzamen. Een van de mogelijkheden is door op hun locaties zonnepanelen te installeren. Wij zijn blij dat we aan de verduurzaming van de Vandersanden Group een bijdrage kunnen leveren."

Energiepartner

Nuon is al energiepartner van de Amsterdam ArenA en Amsterdam RAI en medeverantwoordelijk voor de realisatie van de twee grootste zonnedaken van Amsterdam. Als partner van Thialf helpt Nuon ook het sportstadion in Friesland te verduurzamen. Met 5.000 zonnepanelen heeft het Schaatshart van de Wereld het grootste zonnedak op een sportstadion in Nederland.

Bekijk ook

Achtergronden
2018-11-1

De officiële aftermovie van het winnende Nuon Solar Team in Zuid-Afrika

Eind september deed het Nuon Solar Team met hun zonneauto Nuna mee aan de Sasol Solar Chal...

Achtergronden
Persberichten
2018-10-17

GVB op groen met stroom van Vattenfall

Vanaf 1 januari 2019 is Vattenfall de nieuwe energieleverancier van GVB, het Amsterdamse V...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list