Naar content Naar hoofdnavigatie
Nuon-vlag
Nuon
Persberichten 24 maart, 2017

Nuon zoekt gesprek met Gemeente Amsterdam over Hemweg

Op 23 maart heeft Nuon een aanbod ontvangen van Vandebron. Wij hebben hen laten weten dat we niet ingaan op dat stuntbod. Wat ons betreft was het duidelijk dat Vandebron geen enkele verantwoordelijkheid wilde nemen voor onze medewerkers en andere verplichtingen.

De gemeente Amsterdam heeft laten weten dat ze een aanvullende bieding wil doen van 1 miljoen euro.

Nuon is verrast over de wijze waarop dit is gegaan. De gemeente Amsterdam is een serieuze gesprekspartner van Nuon. We vinden het jammer dat we dit via de media moeten horen.

Nuon heeft altijd gezegd dat ze constructief zit in de onderhandelingen over sluiting of verkoop van de kolencentrale Hemweg. Ons belangrijkste zorg is voor onze 200 medewerkers die daar werken. Een bod van 1 miljoen zonder rekening te houden met onze medewerkers kunnen we niet serieus nemen. Dat hebben we gisteren ook laten weten aan Vandebron. Nu de gemeente heeft laten weten ook te willen bieden, verandert de situatie.

We gaan ervan uit dat de gemeente hierover ook heel serieus heeft nagedacht. Nuon wil daarom met de gemeente Amsterdam om de tafel om te bespreken hoe dit aanbod verder ingevuld gaat worden. Een overname kan pas aan de orde zijn wanneer er ook een goede regeling is voor het personeel. Zodat onze mensen ook bij de gemeente in goede handen zijn. Op die manier pakt de gemeente Amsterdam ook haar verantwoordelijkheid. Wethouder Choho heeft zelf ook aangegeven een voorstel te zullen doen over de dekking en de voorwaarden hiervan. Wij kijken met vertrouwen uit naar een goed constructief overleg.

Ondertussen blijven wij gewoon aan het werk in deze centrale zodat we 750.000 huishoudens stroom kunnen blijven leveren.

Bekijk ook

Stadswarmte
Nuon
Opinie
2018-06-26

Duurzame warmtebronnen verdienen meer waardering

De warmtetransitie is in volle gang. Huishoudens en bedrijven moeten loskomen van het aard...

Opinie
Windmolen Ouderkerkerplas
Nuon
Achtergronden
2018-06-14

Zo wordt het water weer gezond (en blijven gebouwen koel)

Bedrijven in Amsterdam-Zuidoost blijven 's zomers lekker koel. Niet door het gebruik van e...

Achtergronden

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list