Naar content Naar hoofdnavigatie
Uber
Nuon
Persberichten 10 oktober, 2017

Uber: eerste elektrische auto’s uit pilot de weg op in Amsterdam

Vanaf vandaag, de Dag van de Duurzaamheid, rijden de eerste volledig elektrische auto's uit de aangekondigde pilot van Uber, LeasePlan, Nissan en Nuon rond in Amsterdam. Camiel is een van de eerste chauffeurs die met een Nissan Leaf gaat rijden via de Uber-app.

Camiel rijdt sinds de zomer via de Uber-app en kijkt ernaar uit vanaf nu ritten met zijn nieuwe elektrische auto te doen. Vandaag ontvangt hij zijn Nissan Leaf: "​Nauwelijks hoorbaar en geen uitstoot van uitlaatgassen: elektrisch rijden is een verademing voor de stad! ​Bovendien spaart elektrisch rijden mijn portemonnee, want​ de gebruikskosten zijn aanzienlijk lager dan bij het rijden op fossiele brandstoffen. Daarnaast denk ik dat passagiers die een rit via de Uber-app bestellen en een elektrische auto zien voorrijden, het ook een prettige ​en comfortabele ​ervaring zullen vinden. Er is in Amsterdam en ​de rest van ​Nederland steeds meer animo voor groen en zuinig rijden, dus ik weet zeker dat dit leuke gespreksstof met passagiers zal opleveren."

Verdere verduurzaming van Amsterdam

Uber zet met de pilot een belangrijke stap naar verdere verduurzaming van Amsterdam. Vandaag gaat de eerste groep elektrische auto's rijden via uberX, over een paar weken volgt de tweede groep uit de pilot van dertig auto's. Het streven is om eind 2018 meer dan tweehonderd elektrische auto's op de weg te hebben via de Uber-app, wat in lijn is met de ambitie van de gemeente Amsterdam voor een uitstootvrije taxibranche in 2025.

De pilot is in eerste instantie gericht op chauffeurs die in Amsterdam rijden via de Uber-app en die in de buurt van bestaande laadpalen wonen. Uber start met de pilot om te ervaren of het huidige bereik van elektrische auto's en bestaande laadvoorzieningen de efficiëntie van vervoer via de Uber-app kunnen garanderen. De elektrische auto's worden gebruikt voor uberX. Een uberX-rit is gemiddeld 50% goedkoper dan een rit met een reguliere taxi en wordt via de Uber-app aangeboden door professionele zelfstandige chauffeurs.

Aantrekkelijke voorwaarden

De Nissan Leafs hebben een bereik van ongeveer 180 kilometer en chauffeurs die rijden met de Uber-app kunnen de auto (inclusief BoordComputerTaxi en blauwe kentekenplaten) tegen aantrekkelijke voorwaarden van LeasePlan leasen. Bovendien krijgen chauffeurs die zich aanmelden een Fastned Laadtegoed bij de auto van 1.000 euro. Nuon zorgt daarnaast dat de chauffeurs in heel Amsterdam op openbare laadpunten kunnen laden.

Meer informatie is te lezen in deze Uber blogpost.

Bekijk ook

Achtergronden
2018-11-1

De officiële aftermovie van het winnende Nuon Solar Team in Zuid-Afrika

Eind september deed het Nuon Solar Team met hun zonneauto Nuna mee aan de Sasol Solar Chal...

Achtergronden
Persberichten
2018-10-31

Streven naar duurzame hoofdkantoren

Vattenfall wil dat haar klanten binnen één generatie fossielvrij kunnen leven en geeft zel...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list