Naar content Naar hoofdnavigatie
Boring voor warmtenet Amsterdam-Noord
Nuon/Jorrit Lousberg
Persberichten 17 januari, 2017

Warmtestoring Amsterdam ten gevolge van stroomstoring Liander

Ten gevolge van de stroomstoring van Liander en Tennet in de ochtend van 17 januari, kwamen 20.000 warmteklanten van Nuon in Amsterdam Nieuw-West, Westpoort en delen van Noord zonder warmte te zitten.

Update 16:00 uur:

Ten gevolge van de stroomstoring van Liander en Tennet vanochtend vroeg kwamen 20.000 warmteklanten van Nuon in Amsterdam Nieuw-West, Westpoort en delen van Noord helaas zonder warmte te zitten. Inmiddels is deze warmtestoring verholpen. Bij sommige klanten kan het nog even duren voordat alles weer volledig op de juiste temperatuur komt; met name het op temperatuur brengen van warm tapwater en douchewater kost tijd.

Er zijn monteurs in de buurt aanwezig voor individuele storingen. We vinden het heel vervelend dat onze warmteklanten last hebben ondervonden van de gevolgen van de stroomstoring van vanochtend en vragen hen om begrip.

Update 14.30 uur:

De warmtelevering in Amsterdam Nieuw-West, Westpoort en Noord komt weer goed op gang. De levering is nog niet helemaal op het gewenste temperatuurniveau, maar een deel van de klanten ontvangt op dit moment wel weer warmte. Monteurs van Nuon zijn in de buurten aanwezig om kleine verstoringen gelijk te verhelpen. We werken er hard aan om alle warmteklanten die problemen ondervinden ten gevolge van de stroomstoring van Tennet en Liander vanochtend vroeg zo snel mogelijk weer warmte te kunnen leveren.

Update 12.00 uur:

Door de stroomstoring van Liander en Tennet zijn de warmtesystemen van Nuon ontregeld en is het water in de leidingen afgekoeld. Wij werken er met man en macht aan om deze situatie zo snel mogelijk te verhelpen. Het water moet op temperatuur en op druk worden gebracht. Dit kan nog enkele uren duren. Over de exacte eindtijd kunnen we helaas geen uitspraak doen. Uiteraard streven wij ernaar onze klanten zo snel mogelijk weer van warmte te kunnen voorzien.

Zodra er meer nieuws bekend is, plaatsen wij een update.

Bekijk ook

Stadswarmte
Nuon
Opinie
2018-06-26

Duurzame warmtebronnen verdienen meer waardering

De warmtetransitie is in volle gang. Huishoudens en bedrijven moeten loskomen van het aard...

Opinie
Windmolen Ouderkerkerplas
Nuon
Achtergronden
2018-06-14

Zo wordt het water weer gezond (en blijven gebouwen koel)

Bedrijven in Amsterdam-Zuidoost blijven 's zomers lekker koel. Niet door het gebruik van e...

Achtergronden

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list