Naar content Naar hoofdnavigatie
Snellader van Nuon bij McDonald's
Nuon/Pim Ras
Persberichten 11 september, 2018

McDonald’s en Nuon introduceren snelladen op ruim 160 locaties

McDonald’s en Nuon hebben een overeenkomst gesloten om eind 2018 te starten met het plaatsen van 168 snellaadpalen met elk 2 snellaadpunten op alle locaties van McDonald’s in Nederland met een McDrive. Met de samenwerking zet McDonald’s een belangrijke stap aanvullend op haar doelstellingen om alle restaurants duurzamer te maken. McDonald’s en Nuon verenigen hun expertise en schaalgrootte, om in de groeiende behoefte aan elektrische mobiliteit in Nederland te voorzien. 

Eind 2018 zal de eerste snellaadpaal worden geplaatst, waarna binnen 3 jaar gefaseerd nog eens 167 laadpalen worden geïnstalleerd met elk 2 laadpunten. De samenwerking stelt elektrische rijders in staat om in het hele land hun auto binnen een halfuur te kunnen opladen met groene stroom volledig afkomstig van Nederlandse windmolens.

“Met deze overeenkomst zetten we samen met Nuon een belangrijke stap aanvullend op onze doelstellingen om onze restaurants steeds duurzamer te maken. Hierbij zetten we onze schaalgrootte in om toe te werken naar klimaatneutrale bouw, operatie en logistiek. We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt én goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden. Elektrische rijders kunnen binnen een halfuur weer de weg op en hebben intussen de tijd voor een goede kop koffie. De snellaadpalen draaien volledig op groene stroom”, aldus Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s. 

“Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking”, voegt Pieter van Ommeren, Directeur Emobility Nederland van Nuon/Vattenfall, toe. “Nuon en Vattenfall willen fossielvrij leven mogelijk maken, thuis, op het werk én onderweg. Daarom zijn we al bijna tien jaar actief in elektrisch vervoer, zowel publiek- als thuisvervoer, en bij bedrijven. Dat wij nu onze expertise kunnen verenigen met de schaalgrootte van McDonald’s geeft de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland een enorme boost. Want om alle Nederlanders elektrisch te kunnen laten rijden, is een goede infrastructuur met voldoende en goed bereikbare laadpunten essentieel. Daarin zetten Nuon en McDonald’s vandaag een geweldige stap.”

Behoefte aan elektrisch snelladen in Nederland

Nederland krijgt steeds meer volledig elektrische auto’s. Cijfers van het CBS lieten op 1 januari 2018 een stijging van 60% zien ten opzichte van het jaar daarvoor, met momenteel meer dan 22.000 elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen. Om van A naar B te kunnen komen, is de actieradius van elektrische voertuigen niet altijd groot genoeg. De inzet van het netwerk van snellaadpunten dat McDonald’s en Nuon versneld uitrollen door heel Nederland biedt de uitkomst voor elektrisch vervoer onderweg.

Over McDonald’s Nederland  
Wekelijks biedt McDonald’s Nederland aan bijna 3,2 miljoen gasten op ieder moment van de dag een positief moment. Met gevarieerde keuzes en versbereide, iconische producten die door ruim 20.000 medewerkers met zorg worden bereid. In Nederland heeft McDonald’s 245 restaurants. Het streven naar kwaliteit en beleving staat centraal in alle facetten van de bedrijfsvoering. 

 

Bekijk ook

Persberichten
2018-10-31

Streven naar duurzame hoofdkantoren

Vattenfall wil dat haar klanten binnen één generatie fossielvrij kunnen leven en geeft zel...

Persberichten
Persberichten
2018-10-17

GVB op groen met stroom van Vattenfall

Vanaf 1 januari 2019 is Vattenfall de nieuwe energieleverancier van GVB, het Amsterdamse V...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list