Naar content Naar hoofdnavigatie
Zonnedakproject Nuon-Merin
Nuon
Persberichten 31 mei, 2018

Nuon en Merin bezegelen groot zonnedakproject

Nuon gaat circa 33.000 zonnepanelen leveren aan Merin, eigenaar en verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in Nederland. Met deze overeenkomst is een van de grootste zonnedakprojecten tot nu toe in Nederland werkelijkheid geworden. De totale oppervlakte is te vergelijken met 12 voetbalvelden.

De panelen worden geplaatst op zeven gebouwen van Merin verspreid over het land en gaan ruim 8 GWh (te vergelijken met het jaarlijkse verbruik van 2600 huishoudens) aan stroom leveren. Dit is goed voor bijna 30 procent van al het elektraverbruik van Merin. Met het project heeft Nuon in één keer meer zonnepanelen verkocht aan een zakelijke klant dan in heel 2017.

De komende weken staan in het teken van de definitieve voorbereiding en engineering van het project. Vervolgens wordt gestart met het realiseren van de zonnedaken. Het merendeel hiervan zal in 2018 worden opgeleverd met een planning die tot medio 2019 loopt om alle panelen geïnstalleerd te hebben.

Duurzaam partnerschap

Zowel Merin als Nuon hebben grote duurzaamheidsambities. Hieruit is een krachtig en duurzaam partnerschap ontstaan om de impact van energieverbruik op het klimaat te verminderen.

Dit gebeurt door ervoor te zorgen dat kantoorgebouwen gaan voldoen aan de vereisten van het Klimaatakkoord van Parijs. Dit houdt in dat een standaard wordt gehanteerd van 50 kWh per m2 per jaar feitelijk energieverbruik van een kantoorgebouw.

“Merin onderzoekt de mogelijkheden om dit ook in de bestaande gebouwen te bereiken. Het partnerschap met Nuon is daarin een belangrijke stap”, zegt Bas van Holten, CEO van Merin. “Het streven is om uiteindelijk alle energie die in Merin-gebouwen wordt gebruikt, ook op te wekken via onze gebouwen. Daarnaast investeren we bijvoorbeeld in het certificeren van onze Property Managers tot BREEAM-NL-experts en hebben we ervoor gezorgd dat alle Merin-gebouwen eind dit jaar voorzien zijn van een groen energielabel.”

Genieten van de zon

Nuon, als een van de grootste energiebedrijven van Nederland, draagt met het partnerschap bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Merin. Het streven is om dit model verder in Nederland uit te breiden, zodat nog meer ondernemingen van de zon kunnen genieten.

“Dit soort partnerschappen met het bedrijfsleven gaat een grote rol spelen in de energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen”, zegt Nuon-CEO Peter Smink. “Wij zijn blij dat we samen met Merin kunnen werken aan onze doelstelling om binnen één generatie onafhankelijk van fossiele brandstoffen te worden.”

“Wij zijn enorm trots dat met onze nieuwe aandeelhouders Dream voor zeven daken is besloten dit traject door te zetten met Nuon”, aldus Jan van Noordenne, Sustainability Manager bij Merin.

Bekijk ook

Achtergronden
2018-11-1

De officiële aftermovie van het winnende Nuon Solar Team in Zuid-Afrika

Eind september deed het Nuon Solar Team met hun zonneauto Nuna mee aan de Sasol Solar Chal...

Achtergronden
Zonnepark Emmeloord
Nuon/Jorrit Lousberg
Persberichten
2018-09-2

Nuon en PowerField sluiten overeenkomst over zonprojecten

Nuon heeft drie projecten overgenomen van PowerField, ontwikkelaar van zonneparken. Nuon w...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list