Naar content Naar hoofdnavigatie
Musical Wubbo Ockels
Jan Willem de Venster
Persberichten 9 juli, 2018

Nuon Solar Team bij première van musical over Wubbo Ockels

Save the earth, red de aarde. Dat is het motto van de musical die vrijdag 6 juli in première ging in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. "Save the earth (for us)" zijn ook de laatste geregistreerde woorden van Wubbo Ockels, de in 2014 overleden astronaut, hoogleraar en uitvinder.

Ockels was jarenlang de 'vader' en aanjager van het Nuon Solar Team, dat met een zonneauto deelneemt aan solar challenges in Australië en Zuid-Afrika. In dat laatste land gaat het Nuon Solar Team komende september weer meedoen.

Vanwege de nauwe band tussen Wubbo Ockels en het Nuon Solar Team had de organisatie achter de musical het hele team uitgenodigd. Ook mocht er een Nuna (de Nuna7S) in de foyer van het theater worden gezet. Die kon op veel belangstelling van het publiek en aanwezige media rekenen. Nuna, en de fotowanden (zie foto) met beelden van Ockels en het NST, boden een fraai decor voor selfies en interviews.

Groene technologie

De musical stelt Wubbo Ockels centraal als een pionier in duurzaamheid die altijd meerdere stappen vooruit dacht. De man die in 1985 als eerste Nederlandse astronaut de aarde in al zijn nietigheid en kwetsbaarheid vanuit het heelal zag – om het uur vloog hij over Nederland – werd, eenmaal terug op aarde, een fervent pleitbezorger van groene technologie. Daaronder niet alleen zonne-energie, maar bijvoorbeeld ook vliegers waarmee elektriciteit wordt opgewekt.

 caption=Foto: Jan Willem de Venster

De musical is behalve een hommage aan visionair Ockels, die graag zelf de handen uit de mouwen stak, ook een waarschuwing dat de mens zijn gedrag en consumptie (plastic!) moet aanpassen, willen we niet ten onder gaan. Bittere ernst, die dankzij verteller Jörgen Raymann op luchtige toon en met humor wordt gebracht.

 Foto: Jan Willem de Venster

Weduwe Joos Ockels noemde de musical “helemaal in lijn met alle dingen die Wubbo bedacht en de ideeën die hij spuide, waarmee hij altijd iedereen weer verraste.”

 Foto: Jan Willem de Venster

Het Nuon Solar Team was vlak voor de voorstelling uitgenodigd om backstage te komen. Daarna presenteerde het team zich op het podium voor het publiek en onthulde het een decorstuk van het ruimteschip Challenger waarmee Ockels destijds de ruimte inging. Na afloop ging het team op de foto met Jörgen Raymann.

Bekijk ook

Persberichten
2018-09-29

Nuon Solar Team opnieuw kampioen zonneracen in Zuid-Afrika

Winst ondanks tegenslagen.

Persberichten
Nuna9S
Nuon/Hans-Peter van Velthoven
Persberichten
2018-09-28

Ziekte speelt Nuon Solar Team parten in Zuid-Afrika

Koploperspositie ontnomen na vergissing als gevolg van voedselvergiftiging.

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list