Naar content Naar hoofdnavigatie
Laadpaal Power to the Heroes
Nuon/Jan Willem de Venster
Persberichten 26 juli, 2018

Opladen van je elektrische auto voor het goede doel tijdens Amsterdam Pride

De laadopbrengsten van de openbare laadpalen in Amsterdam tijdens Pride (28 juli tot 5 augustus) worden gedoneerd aan LHBTI-belangenorganisatie COC.

Pride Amsterdam is elk jaar een groot feest én een pleidooi voor diversiteit, respect en emancipatie van LHBTI's. Dit jaar slaan de Gemeente Amsterdam, energieleverancier Nuon en laadpalenfabrikant EVBox de handen ineen om met speciale 'Power to the Heroes'-laadpalen geld in te zamelen voor LHBTI-belangenorganisatie COC. Vanochtend werd de eerste laadpaal aan de Prinsengracht feestelijk onthuld door Mathieu Wijnen (Amsterdam) en initiatiefnemers Job Karstens (EVBox), Ronald Stahli en Vincent Jongejans (beiden Nuon), in aanwezigheid van COC-directeur Koen van Dijk.

Power to the Heroes

Het thema van de Pride dit jaar is 'Heroes'. Helden zijn de mensen die zich op allerlei manieren durven in te zetten voor onze wereld en onze medemens. 'Heroes' zijn er in allerlei soorten; van mensenrechtenactivisten of lokale vrijwilligers tot aan automobilisten die ervoor kiezen om elektrisch te rijden voor een groenere wereld. Steeds meer mensen ontpoppen zich als 'Hero' en maken bewust duurzame keuzes zoals het investeren in zonnepanelen of het aanschaffen van een elektrische auto. Iets om trots op te zijn!

Deze Pride willen de Gemeente Amsterdam, Nuon en EVBox een aantal van deze 'Heroes' helpen met hun missie. Van 28 juli tot 5 augustus worden de laadopbrengsten van de 256 openbare laadpunten in het centrum, de grachtengordel en de Jordaan gedoneerd aan LHBTI-belangenorganisatie COC. De 'Power to the Heroes' laadpunten zijn te zien op de kaart.

Meer informatie is te vinden op www.powertotheheroes.com.

Nuon en de Pride

Om te laten zien dat Nuon midden in de samenleving staat én om duidelijk te maken dat je bij ons jezelf kunt zijn, steunt Nuon dit jaar wederom de Pride. Dat doen we met deze 'Power to the Heroes'-actie, maar Nuon neemt zaterdag 28 juli ook deel aan het 'Pride Park' in het Vondelpark. Vrijheid en diversiteit moeten gevierd worden: energie voor iedereen! Het maakt niet uit hoe je geaard bent − voor Nuon zijn diversiteit en inclusie de gewoonste zaak van de wereld. De medewerkers van Nuon zijn al jaren actief op deze gebieden, onder andere met het lidmaatschap van Workplace Pride en het werkgelegenheidsprogramma Step2Work, maar ook met mentoringprogramma's als Giving Back en Opportunity in Bedrijf.

Nuon, onderdeel van Vattenfall, maakt het mogelijk om binnen één generatie fossielvrij te kunnen leven, thuis, op het werk én onderweg. Al sinds 2009 investeert Nuon daarom fors in laadoplossingen voor elektrische auto's. Nuon heeft ruim 7.000 laadpunten door heel Nederland in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. Op onze publieke laadpunten vinden maandelijks meer dan 90.000 laadsessies plaats, goed voor 10 GWh groene stroom en 50 miljoen emissievrije kilometers.

Bekijk ook

Ronald Stahli, derde van links, was namens Vattenfall aanwezig om het manifest te ondertekenen. Foto: Foto ID
Vattenfall/Foto ID
Persberichten
2018-11-10

Veel steun van Nederlandse organisaties voor SDG LGBTI Manifest

Donderdag 8 november stond Vattenfall met 14 andere organisaties (samen goed voor 335.000 ...

Persberichten
De overhandiging van de cheque aan COC-voorzitter Tanja Ineke. V.l.n.r.: Vinn de Jong (Nuon), Tanja Ineke (COC), Anne Wingelaar (Nuon) en Job Karstens (EVBox).
Nuon
Persberichten
2018-09-5

Regenbooglaadpalen brengen ruim € 3500 op

De kleurrijke "Power to the Heroes"-laadpalen werden met veel enthousiasme ontvangen door ...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list