Naar content Naar hoofdnavigatie
De Coolste Baan
Nuon
Persberichten 19 april, 2018

Primeur in Olympisch Stadion: een ijsbaan op windenergie

De Coolste Baan van Nederland, de openlucht-ijsbaan die 18 januari opent in het Olympisch Stadion, wordt mede mogelijk gemaakt dankzij windenergie. Nuon zorgt ervoor dat de 400 meter lange ijsvloer, waarop in maart de ISU WK Allround is gepland, op een stabiele vriestemperatuur wordt gehouden met de duurzaam opgewekte energie.

"De samenwerking tussen de organisatie van De Coolste Baan en Nuon laat zien wat voor innovatieve mogelijkheden er zijn om ook bij grote evenementen duurzame energie in te zetten", zegt Gerrit Hofland, accountmanager Coolste Baan bij Nuon.

Dankzij de windenergie van Nuon, en de speciale ringleiding die door netbeheerder Liander in het stadion is aangelegd, wordt voorkomen dat voor de energietoevoer dieselaggregaten worden gebruikt, zoals aanvankelijk de gedachte was.

De benodigde hoeveelheid energie voor de ijsbaan is te vergelijken met het gemiddelde verbruik van zo'n duizend huishoudens in één jaar.

Een stabiele ijsvloer, en dus een betrouwbare energievoorziening, is niet alleen van belang voor de schaatsers en het publiek, maar ook voor de tv-registratie van de ISU WK Allround.

De Coolste Baan van Nederland gaat op 18 januari 2018 open voor recreanten. Op 9, 10 en 11 maart volgt de ISU WK Allround. Het is dit jaar 125 jaar geleden dat het eerste officiële WK schaatsen werd gehouden. Dat was ook in Amsterdam, en de winnaar was Jaap Eden.

Nuon draagt, samen met het Olympisch Stadion en de Gemeente Amsterdam, ook zorg voor de Olympische vlam in het stadion.

Bekijk ook

Vattenfall logo
Angela Oudejans
Persberichten
2018-11-29

Investeringsbesluit Vattenfall voor twee windparken in Nederland

Vattenfall heeft twee investeringsbesluiten genomen voor in totaal 64 miljoen euro voor wi...

Persberichten
Persberichten
2018-10-17

GVB op groen met stroom van Vattenfall

Vanaf 1 januari 2019 is Vattenfall de nieuwe energieleverancier van GVB, het Amsterdamse V...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list