Naar content Naar hoofdnavigatie
E-mobility
Vattenfall/Nuon
Persberichten 31 mei, 2018

Vattenfall lanceert oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen ’InCharge’ in VK

Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, wil binnen vijf jaar een toonaangevende exploitant van oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen worden. Met de lancering van InCharge zet Vattenfall nu een eerste stap op de Britse markt voor het opladen van elektrische voertuigen.

"Vattenfall is ervan overtuigd dat elektrificatie de beste manier is om de transportsector binnen één generatie fossielvrij te maken. Daarom rollen we ons oplaadnetwerk InCharge nu uit in Noordwest-Europa. We zijn in Groot-Brittannië om te groeien, en de Britse ambities op het gebied van elektrische voertuigen sluiten perfect aan bij onze strategie voor slimme, gedigitaliseerde en koolstofarme elektrische voertuigen," zegt Magnus Hall, Vattenfalls voorzitter en CEO.

De strategie van Vattenfall is om binnen één generatie fossielvrij te zijn. In het huidige investeringsplan is 3 miljard SEK opgenomen voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten, waaronder oplaadinfrastructuur en accuopslag.

"De combinatie van Vattenfalls investeringsplannen en slimme oplossingen voor woningen, kantoren en opladen op bestemming zullen het vertrouwen in de jonge Britse markt voor elektrische voertuigen opvoeren, de concurrentie vergroten, de legeaccuangst van bestuurders helpen aanpakken, schoneluchtzones in Britse steden ondersteunen en uiteindelijk de kosten voor Britse automobilisten terugbrengen", aldus Tomas Björnsson, Head of E-mobility bij Vattenfall.

InCharge zal groeien door partnerships met commerciële ontwikkelaars, vastgoedondernemingen, industriële bedrijven, eigenaars van wagenparken en openbare instellingen zoals lokale autoriteiten, om oplaadpunten in het Verenigd Koninkrijk te installeren.

Vattenfall lanceert haar product InCharge in juni 2018. Op dit moment wordt in het Verenigd Koninkrijk een e-mobiliteitsteam gevormd en volgende maand wordt een Country Director aangesteld.

Feiten

Vattenfall exploiteert momenteel oplaadpunten in Zweden, Nederland en Duitsland. Het oplaadnetwerk InCharge is in november 2016 in Zweden gelanceerd. In Nederland heeft Nuon ruim zevenduizend laadpunten in beheer en is marktleider op het gebied van publiek laden. In 2020 moet dat aantal verdubbeld zijn: Nuon wil het mogelijk maken om binnen één generatie zonder fossiele brandstoffen te kunnen leven, thuis, op het werk én onderweg. Al sinds 2009 investeren Nuon en moederbedrijf Vattenfall daarom fors in laadoplossingen voor elektrische auto's.

Bekijk ook

Achtergronden
2018-11-26

Carpool-interview met Magnus Hall en Tuomo Hatakka

Een fossielvrije energievoorziening realiseren in één generatie – hoe gaat Vattenfall deze...

Achtergronden
Laadpunt elektrisch rijden in Amsterdam
Nuon/D. Bardok
Persberichten
2018-10-11

Sneller volle accu door flexibele laadsnelheid

Laadpalen voor elektrische auto’s worden beter benut als ze zich aanpassen aan de beschikb...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list