Naar content Naar hoofdnavigatie
Zonnepanelen
Nuon
Persberichten 19 april, 2018

Voor het eerst Nuon-zonnepanelen dankzij huurkoop

In Harlingen zijn bijna tweeduizend zonnepanelen op een bedrijfspand geplaatst met behulp van huurkoop. Het is de eerste keer dat energiebedrijf Nuon een dergelijke levering heeft gedaan aan een zakelijke klant.

De eigenaar van het pand op industrieterrein Oostpoort, Norder Vastgoed, zocht naar een mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen zonder die direct te hoeven kopen. Hiertoe ging het met Nuon een huurkoopovereenkomst aan. Nuon sloot daarnaast een contract met Solarclarity, de zonne-energiespecialist uit Weesp, voor de levering van de zonnestroom-installatie.

Stroom voor huishoudens

In totaal zijn er 1.817 panelen geplaatst die samen goed zijn voor 475 MWh zonnestroom per jaar, ofwel het energieverbruik van zo’n 150 huishoudens. De panelen zijn geplaatst op een schuin dak met oost-west-oriëntatie. Het gaat om de grootste schuindak-opstelling in de regio Harlingen. Op vrijdag 23 februari wordt het project opgeleverd. Naast de huurkoop van zonnepanelen is er met de klant een contract gesloten voor het afnemen van stroom die niet door het bedrijf zelf gebruikt wordt.

Uitbreiden in Nederland

Volgens Valentin Voigt, directeur Solar Decentral bij Nuon/Vattenfall, is de huurkoopovereenkomst een goed voorbeeld van de innovatieve duurzaamheidsoplossingen die Nuon biedt aan zakelijke klanten. “Dit is een model dat we graag verder uitbreiden in Nederland. We willen dat niet alleen consumenten, maar ook bedrijven van de voordelen van de zon kunnen genieten. En op deze manier draagt Nuon bij aan haar doelstelling om klanten binnen één generatie onafhankelijk van fossiele brandstoffen te maken.”

Ambities

Ook Peter Desmet, CEO van Solarclarity BV, is verheugd met dit project: “Zonder huurkoop was dit project er waarschijnlijk niet gekomen. Installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen benaderde ons in 2017 over dit project en samen met Nuon hebben we het mogelijk gemaakt. Op deze manier kunnen we nog veel meer duurzame ambities werkelijkheid maken.”

Bekijk ook

Achtergronden
2018-11-1

De officiële aftermovie van het winnende Nuon Solar Team in Zuid-Afrika

Eind september deed het Nuon Solar Team met hun zonneauto Nuna mee aan de Sasol Solar Chal...

Achtergronden
Zonnepark Emmeloord
Nuon/Jorrit Lousberg
Persberichten
2018-09-2

Nuon en PowerField sluiten overeenkomst over zonprojecten

Nuon heeft drie projecten overgenomen van PowerField, ontwikkelaar van zonneparken. Nuon w...

Persberichten

Beeldbank

Download foto’s in onze beeldbank of via Flickr

Actueel

 

Beeldbank

 

Contact

Download list